Διαφημιζόμενοι

Η αντικειμενική αξία απαραίτητη στον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Από το «μικροσκόπιο» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) θα περνά η κινητή και ακίνητη περιουσία όσων έχουν οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και θέλουν να ενταχθούν στις διαδικασίες του εξωδικαστικού συμβιβασμού των επιχειρήσεων.

 

Εγκύκλιος της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου (ΠΟΛ 1105/2017) σχετικά με τον καθορισμό των κριτηρίων για τη διαμόρφωση της ψήφου του Δημοσίου στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, περιγράφει τη μεθοδολογία και τα κριτήρια για τον προσδιορισμό των δόσεων αποπληρωμής οφειλών προς το Δημόσιο με σύμβαση αναδιάρθρωσης και διευκρινίζει ειδικότερα θέματα για την εφαρμογή του ν. 4469/2017.

 

 

 

Η εγκύκλιος αποσαφηνίζει πως αρμόδιος φορέας για τη συμμετοχή του Δημοσίου στη διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών, τη σύναψη σύμβασης αναδιάρθρωσης, την παρακολούθηση τήρησης των όρων της, την ανατροπή αυτής, τη γνωστοποίηση ανατροπής αυτής στους λοιπούς πιστωτές που δεσμεύονται από τη σύμβαση και για κάθε άλλη αναγκαία ενέργεια ή πράξη στα πλαίσια εφαρμογής του ν. 4469/2017, είναι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και αρμόδιο όργανο ο Διοικητής της Αρχής Γιώργος Πιτσιλής.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της υφυπουργού Οικονομικών για την αξιολόγηση της «αξίας ρευστοποίησης» των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων το Δημόσιο ελέγχει και λαμβάνει υπόψη είτε έκθεση εκτιμητή ακινήτων , είτε σε περίπτωση που δεν προσκομίζεται έκθεση εκτιμητή ακινήτων, τη φορολογητέα αξία για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ ή την αντικειμενική αξία των ακινήτων.


Μη διστάσετε λοιπόν να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας και να καταχωρήσετε τα απαραίτητα στοιχεία των ακινήτων σας ώστε να υπολογίσουμε την αντικειμενική τους αξία και να σας τη στείλουμε.

Πηγή: cnn.gr